ПП-ДБ внасят конституционна жалба заради приетите мерки за финансова стабилност. Това съобщават

...
ПП-ДБ внасят конституционна жалба заради приетите мерки за финансова стабилност. Това съобщават
Коментари Харесай

ПП-ДБ сезират Конституционния съд за мерките за финансова стабилност

ПП-ДБ внасят конституционна тъжба поради приетите мерки за финансова непоклатимост. Това оповестяват в своя декларация съдружните сътрудници.

Те означават, че през последните седмици ГЕРБ и Движение за права и свободи, с поддръжката на " Възраждане ", непрекъснато оферират нови разноски отвън бюджетната рамка, които надвишават 4 милиарда лв.. Целта им съгласно ПП-ДБ е да взривят бюджета и заложения недостиг. По този метод обаче България нямало да влезе в еврозоната.

Всеки път, когато България се приближи до еврозоната, ГЕРБ и Движение за права и свободи на думи поддържат, а на каузи саботират приемането ни във валутния съюз, акцентира се в декларацията.

От ПП-ДБ дават за образец решението на ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане "  да се спрат част от разплащанията от министъра на финансите с цел доста системи на страната да спрат да работят най-малко за седмица.

Само един образец за практическия резултат от това решение е, че Министерството на финансите няма да може да финансира болничното заведение за деца с увреждания в Котел, която няма ток и не заплаща заплати и ще прекрати активност, акцентират от парламентарната група на партията.

Те показват, че решението е признато в нарушаване на Правилника на Народното събрание без обосновани претекстове и е противоконституционно и декларират, че ще сезират Конституционния съд, когато то бъде обнародвано.

От ПП-ДБ означават, че погазването на конституционния ред и правовата страна е поредно държание на ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане " през последните дни на този парламент.

Решението спирало осъществяването на държавния бюджет в основна част, което е обвързване на министъра на финансите.

Бюджетът за 2024 година беше признат от ГЕРБ и Движение за права и свободи и същите тези народни представители в този момент не разрешават на министъра на финансите да извършва заложените от тях бюджетни заплащания, акцентират от ПП-ДБ.

Според тях целта на ГЕРБ е да се саботира влизането на България в Шенген и еврозоната.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР